Ouderparticipatie

We kiezen ervoor om ‘samen school te maken’. De betrokkenheid van ouders gaat verder dan het huiswerk opvolgen. Rinkrank wil een school voor kinderen, met en door ouders zijn. En daarin verwachten we als school wel wat van de ouders.

Er is een levendige en betrokken ouderraad op school. Een twintigtal ouders komen maandelijks bijeen om ideeën en de bezorgdheden van de ouders vorm te geven voor het schoolbestuur. De ouderraad informeert ook de ouders over de beslissingen en activiteiten van het bestuur.

Eén keer per maand is er een werkzaterdag van 9 tot 15 uur. Elke klas is verantwoordelijk voor 1 werkzaterdag. We vragen alle ouders van die klas om aanwezig te zijn. Er worden dan allerhande klussen uitgevoerd, maar los daarvan is een werkzaterdag één van de gelegenheden om andere ouders en kinderen te ontmoeten. Kinderen kunnen mee komen spelen op school, maar zij vallen niet onder de bevoegdheid van de leerkrachten. Er kan ook kinderopvang worden voorzien.

Ouders organiseren samen met de leerkrachten de schoolfeesten. Ze helpen mee op de opendeurdag, bij het zwemmen en bij uitstappen en schoolreizen.